Conform specialistilor, alimentatia este cu adevarat sanatoasa atunci cand asigura un aport caloric corespunzator necesarului si contine toate substantele nutritive in proportii adecvate. Astfel, in alimentatia ta ar trebui sa se regaseasca:
* 50-55% glucide (hidrati de carbon), din care glucidele simple sa fie sub 10%, iar fibrele alimentare aproximativ 30 grame/zi;
* 30-35% grasimi, din care grasimile saturate nu trebuie sa depaseasca 10%, grasimile trans- sa fie sub 2%, iar aportul de colesterol sa fie limitat la 300 mg/zi;
* 12-15% (maximum 20 %) proteine.
Respectarea acestor proportii atrage dupa sine cantitati normale de vitamine si substante minerale, dintre care cele mai importante sunt sodiul, potasiul, calciul, magneziul si fierul. Sursa: comunicatemedicale.ro.
Citeste si: Obiceiuri alimentare sanatoase pentru toamna
Raluca Lazarut, dependenta de sport: "Nu inteleg de ce femeile se feresc de el"
7 kg de E-uri consumam in fiecare an!
Ce rol au grasimile in alimentatie
Ce inseamna alimentatia sanatoasa - Reguli pentru buna functionare a organismului
Andreea Marin iti spune ce schimbari poti face in dieta ta
Sursa foto: freedigitalphotos.net