Care este teoria din spatele dietei "X-factor"?
Aceasta dieta impartaseste teoria de la care porneste si planul Atkins. Prin limitarea consumului de carbohidrati, nivelul zaharului din sange este controlat, iar acesta - la randul sau - reduce cantitatea de insulina care este eliberata in fluxul sangvin.
Acest lucru incurajeaza corpul sa arda grasimi ca principala sursa de energie, iar rezultatul este ca se produce pierderea in greutate. Prin faptul ca te ajuta sa cotrolezi nivelul de insulina, aceasta dieta, de asemenea, previne sau trateaza o afectiune numita "Sindromul X" sau rezistenta la insulina, care ne face vulnerabili in fata obezitatii.
Ce presupune dieta "X Factor"?
Dieta X Factor este similara cu dieta Atkins. Exista doua programe de urmat - dieta Ketogenica sau Echilibrul insulinei - in functie de cat de multa grasime corporala vrei sa "topesti". Amandoua sunt bazate pe putini carbohidrati, sunt diete bogate in proteine, dar dieta Ketogenica este un plan mai strict si este adecvata doar pentru femeile cu mai mult de 35% de grasime corporala.
Ziua 1
Mic dejun: trei oua facute omleta, cu ulei de masline, cu doi catei de usturoi sau doua cuisoare; rosii tocate, ceapa si (optional) sos de Salsa.
Gustare: 28 grame branza de vaci cu un strop de condimente cajun.
Pranz: salata verde cu ton maruntit, ceapa rosie feliata, seminte de floarea soarelui si dressing (sos) din ulei de masline si otet balsamic.
Gustare: 28 grame de nuci (fructe cu coaja lemnoasa) picante.
Cina: carne de porc ecologica prajita si gatita intr-un wok, dupa tehnica de gatit din China, cu usturoi, ghimbir ras, conopida si ceapa verde; * capsuni presarate cu proteine cu aroma de vanilie.
Ziua 2
Mic dejun: Smoothie de vanilie si nucsoara (200 ml apa filtrata, 6 cuburi de gheata, 1 sau 2 linguri de proteine din zer microfiltrat sau proteine cu aroma de vanilie; 1 ou (optional); 1 lingurita esenta de vanilie; un varf de nucsoara proaspat rasa - pentru gust; indulcitor artificial pentru gust; 1 lingurita de seminte de in - optional).
Gustare: 1 ou fiert tare.
Pranz: frigarui de pui strapunse cu bucati de ceapa, bucati de ardei rosu si ciuperci inmuiate in ulei de masline si condimentate cu ierburi aromatice si un strop de zeama de lamaie.
Gustare: 28 grame sorici de porc.
Cina: spaghette din pasta de dovlecei presarate cu parmezan ras si cu un sos din carnati de casa cu usturoi mult, ardei iute tocat si ierburi aromate proaspete; * piersici feliate servite cu Macaroons cu migdale.
Ziua 3
Mic dejun: o felie de pepene galben si un hering afumat in mod natural.
Gustare: 28 grame de seminte de dovleac si de floarea-soarelui.
Pranz: salata Caesar cu crutoane tari si morcovi (feliati sau taiati in batoane lungi)
Gustare: 28 grame branza de vaci un un strop de condimente mexicane.
Cina: friptura la gratar (cu lemne sau carbuni); spanac sau salata cruda ori varza de Bruxelles, peste care sa imprastii bucati de avocado si un dressing facut din ulei de masline si otet din vin rosu; cartofi copti pe jar sau pe gratar, in coaja.
Ziua 4
Mic dejun: o omleta rapida (albus de oua, ceapa fin maruntita, ciuperci taiate, spanac maruntit, branza degresata, piper) facuta cu sunca tocata organica.
Gustare: Felii de somon salbatic.
Pranz: salata greceasca (ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, oregano, sare de mare, rosii, ceapa rosie, castravete, ardei gras, branza feta, masline).
Gustare: 3 vafele cu parmezan.
Cina: cod fript sau copt cu broccoli si migdale; castravete si ridiche pe post de cruditati; * mousse de ciocolata cu zmeura.
Ziua 5
Mic dejun: un bol mare de iaurt si capsuni, presarat cu migdale si indulcit cu Stevia.
Gustare: 28 de grame de nuci romanesti.
Pranz: salata crocanta cu broccoli (intr-un bol mare, combina broccoli, ceapa verde si afine; intr-un bol mic amesteca ulei, otet si zahar pana cand devine un amestec omogen; toarna peste amestecul de broccoli), presarata cu felii de sunca organica.
Gustare: fulgi de ton de apa.
Cina: trei cotlete mici de miel la gratar, cu usturoi, oregano si zeama de lamaie; pe gratar pui cateva felii de vinete si felii de rosii, stropite cu ulei de masline si asezonate cu ierburi proaspete;
Ziua 6
Mic dejun: omleta cu tofu, facuta cu turmeric si ardei rosu tocat.
Gustare: smoothie facut in blender cu proteine din zer cu aroma de ciocolata, 1 cana de apa proaspata, 1 lingura coji de psyllium si 3 cuburi de gheata.
Pranz: cruditati cu sosuri speciale in care le poti manca: de vinete si de avocado cu curry.
Gustare: 1 ou fiert tare, stropit cu condimente cajun.
Cina: friptura de ton la gratar; sparanghel cu unt la cuptor; salata Romaine cu dressing de branza cu mucegai albastru;
Ziua 7
Mic dejun: o mica friptura la micul dejun preparata in ulei de nuca de cocos, cu ceapa feliata, ciuperci si fasole verde.
Gustare: 28 grame de branza Camembert.
Pranz: salata din fenicul, portocale si struguri, cu mazare si felii de sunca de curcan organica.
Gustare: 28 grame de seminte de floarea soarelui.
Cina: bucati de tofu pregatita si prajita la wok in ulei de soia, cu ghimbir tocat, bok choy, caju; * ca desert: felii de pepene galben. Surse: 1, 2.
Citeste si: Secretul care te ajuta sa te tii de un plan de slabit
Asa obtii un abdomen plat pentru ziua in care mergi la piscina
Alimentul pe care oamenii slabi il consuma de doua ori pe zi
6 alimente care te ajuta sa slabesti