Dovleac aromat cu mazare si banane
1 lingura de ulei
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 bucata de ghimbir de cca 2.5 cm ras
1 lingurita de boabe de coriandru macinate
1/2 lingurita de chimen, 1/2 lingurita de sofran si 1/4 lingurita de scortisoara macinata
2 rosii tocate
2 ardei iuti, rosii, mici, curatati de seminte si tocati marunt
450 grame dovleac taiat cuburi
1 lingura pasta iute de curry
300 ml supa limpede de legume
1 banana mare
O conserva de 400 grame de mazare
Sare, piper, coriandru
Orez fiert sau lipie pentru servit
Intr-o cratita incingeti 1 lingura de ulei si caliti ceapa timp de 5 minute, pana se inmoaie.Adaugati usturoiul, ghimbirul si condimentele si caliti-le 1 minut, apoi puneti peste ele rosiile tocate si ardeii iuti. Prajiti totul inca un minut.
Adugati dovleacul si pasta de curry si prajiti-le timp de 3-4 minute inainte de a turna supa peste ele.
Amestecati, asteptati pana cand supa incepe sa clocoteasca, apoi micsorati flacara aragazului si lasati totul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute, pana cand dovleacul s-a inmuiat.
Taiati banana felii groase si puneti-o peste dovleac, impreuna cu mazarea din conserva. Lasati cratita pe foc inca 15 minute.
Potrivit de sare si piper, incorporati coriandrul tocat, ornati cu frunze de coriandru si serviti imediat cu orez si lipie.