Dovleac in sos de portocala
600 g dovleac
8 linguri de zahar
1 pahar de apa
coaja rasa a unei portocale
coaja rasa a unei ½ de lamaie
Pentru sosul de portocale
zeama a 2 portocale
coaja rasa a unei portocale
2 linguri margarina
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon alimentar
Se fierbe 1 pahar de apa cu 8 linguri de zahar si coaja de portocala si lamaie. Dovleacul se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se fierbe, aproximativ 15 minute in siropul preparat. Separat, se prepara sosul de portocale. Se pune la fiert zeama si coaja rasa de portocala, margarina si amidonul “desfacut” separat in putina apa rece. Se mesteca permanent pentru a nu se forma cocoloase si se lasa la fiert pana se ingroasa. Cand totul s-a racit complet, se servesc, in castronele de compot, cubulete de dovleac asezonate cu sos de portocala.
Articolul anterior Prajitura ploaie de ciocolata Articolul următor Cupe cu cirese