Dovlecei la cuptor
2-3 dovlecei
2 rosii
2 cepe
2 ardei
1 cana ulei
cimbru
patrunjel verde
sare, piper
boia dulce de ardei
Se taie ceapa si ardeii marunt, se calesc in ulei pana cand ceapa devine sticloasa. Se trage cratita de pe foc si se pune boia. Dovleceii se curata de coaja si se taie felii subtiri, se lasa la scurs intr-o strecuratoare, apoi se asaza intr.-o forma termorezistenta si se toarna peste ele ceapa si ardeii caliti. Se adauga rosiile decojite, taiate felii sau cubulete, se toarna putina apa si se pun la cuptor, la foc potrivit. Se adauga un buchetel de cimbru. Mancarea este gata cand dovleceii au fiert si sosul a scazut. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se scoate cimbrul si se pune patrunjelul tocat. Se serveste simpla (sau ca garnitura la friptura de pui dupa ce trece perioada de post).
Articolul anterior Ardei umpluti cu orez Articolul următor Vinete umplute