Dovlecei umluti
500 g file de piept de pui
Sare, piper, piper Cayenne
1 lingura de ulei de masline
1 radacina mica de telina
500 g morcovi
2 cepe
2 catei de usturoi
200 ml supa de legume
400 ml rosii pasate
1 priza de zahar
Busuioc, oregano, verdeata
Curatati dovleceii si scobiti-I cu o lingurita. Taiati carnea felii, condimentati-o cu sare si piper. Prajiti feliile de carne in ulei de masline.
Pentru bolognese taiati toate legumele cubulete si apoi caliti-le in ulei de masline. Turnati supa de legume si rosiile pasate si apoi dati in clocot. Asezonati cu sare, piper, zahar, busuioc si oregano. Lasati sa fiarba 5 minute.
Asezati jumatatile de dovlecei intr-o forma pentru sufleuri , umpleti-le cu fasiile de piept de pui. Turnati bolognese deasupra si puneti totul la cuptorul incalzit la 200 de grade. Lasati sa fiarba timp de 30 de minute.
Scoateti apoi din cuptor dovleceii, asezati-i pe un platou si serviti-i ornati cu fire de verdeata.