Dr. Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia asupra unui sortiment plin de chimicale pe care il gasim si in piete, nu numai la supermarket, la raionul de legume de import.
Astfel, rosiile cu mot, care nu au codita, de marime medie, sunt cele mai periculoase, scrie specialistul pe blogul Ce bem, Ce mancam.
Rosiile acestea contin ETREL, substanta care forteaza rosia sa se coaca, provocand si o malformatie, sub forma acelui mot, dar si 2.4D, un erbicid care da peste cap activitatea hormonala.
Ce recomanda specialistii? Rosiile pe ciorchine verde sunt mai putin tratate, scrie Gheorghe Mencinicopschi, citand-o pe Floarea Burniche, cercetator stiintific in cadrul Statiunii de Cercetare Experimentala din Buzau.
Citeste si:
Incearca o salata racoritoare de vara, cu rosii si pepene
Sucul de rosii, cel mai eficient energizant!
Rosiile te scapa de imperfectiuni!
Sursa foto: freedigitalphotos.net