Important este sa tii cont de faptul ca unele alimente necestia mai multa energie pentru a fi digerate decat aportul energetic pe care il ofera, iar diferenta necesara metabolizarii lor este "taiata" din proviziile de lipide din tesutul adipos, potrivit spuselor specialistului, arata ziarulring.ro.
Este vorba de alimentele ce contin asa-zisele "calorii negative". Printre acestea se numara fructe precum cirese, visine, afine, prune, mere, pere, caise, mure, coacaze, banane, clementine, guava, kiwi, agrise, smochine, piersici, pepene, ananas, zmeura, capsuni si portocale, insa ideal este sa fie consumate individual, dimineata si seara, intre mese, arata Dr. Mencinicopschi.
Dintre legume, alege varza, broccoli, conopida, telina, fasole verde, andive, sparanghel, vinete, sfecla rosie, morcovi, salata, ceapa, rosii, usturoi, ardei gras sau ciuperci salbatice, consumate preferabil in stare cruda, la gratar sau la abur. Potrivit specialistului, le puteti asocia si cu proteine de origine animala, precum carne, ou sau branza.
Daca va place pestele, aveti liber la pastrav, somon, cod, macrou sau sardina, cu conditia sa fie preparate la gratar. Iar daca nu puteti sta departe de carnea de pui sau de vita, Dr. Menci sustine ca de doua ori pe saptamana, asociata cu legume, nu are o influenta nefasta asupra siluetei. Puteti, opta, de asemenea, si pentru carne de fazan, iepure sau curca.
In ceea ce priveste desertul, insa, in loc de dulciuri, dr. Menci recomanda nu mai mult de 50 g de nuci, alune de padure, migdale, fistic sau caju, potrivit sursei mentionate.
Vrei sa ai silueta perfecta? Dr. Menci recomanda dieta cu lactate!
Afla totul despre consumul de lapte, peste sau carne si invata cum sa alegi alimentele cele mai sanatoase pentru tine si familia ta. Prof. Dr. Menci te invata sa mananci sanatos!