Michelle Trachtenberg

Actriţa americană Michelle Trachtenberg a murit din cauza...

Citeste mai mult»
a

The Who s-a despărţit de bateristul Zak Starkey din cauza...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney explică de ce i-a cerut lui Joe Biden să...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, rejudecat la New York

Citeste mai mult»
Harry

Harry și Charles rămân 'distanți', conform unor surse

Citeste mai mult»
gene

Înainte de moartea sa, soția lui Hackman a căutat...

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de buzunar care a aparținut unui pasager de pe...

Citeste mai mult»
capsula

Capsula Blue Origin cu cele şase femei vedetă la bord,...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp şi Penelope Cruz, în thrillerul „Day Drinker”...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Proprietatea lui Gene Hackman a fost infestată de...

Citeste mai mult»
ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Ducesa de Sussex s-a confruntat cu complicații medicale...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro va primi Palme d'Or-ul onorific al...

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Michael Schumacher a devenit bunic pentru prima oară....

Citeste mai mult»
Maya

O româncă a uimit juriul Britain's Got Talent cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a devenit bunic. Fiica rapperului, Hailie Jade...

Citeste mai mult»
mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»
alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»

Asa iti gasesti partenerul perfect - Metoda inventata si probata de un matematician

De în Dragoste & Sex 22 ian 2014
Aflat in cautarea perechii potrivite, un barbat in varsta de 35 de ani a constatat ca punea problema gresit si ca avea o abordare comuna a paginilor de matrimoniale, dandu-si seama ca ar putea sa puna in aplicare principiile care il ajutau in calitate de matematician pentru a avea succes.

Timp de 9 luni, de cand se despartise de fosta partenera, a cautat in zadar, trimitand zeci de mesaje pe OkCupid, in speranta ca o va gasi pe cea potrivita pentru el. Majoritatea fusesera, insa ignorate, avand parte de numai sase intalniri pana intr-o dimineata de iunie, in 2012, cand i-a picat fisa. 

Motivul pentru care acest site are succes este tocmai abordarea matematica a ideii de dating. Membrii sunt obligati sa raspuna la intrebari cu multiple variante de raspuns, pe teme variate, de la politica, religie si familie, pana la dragoste, sex sau telefoane mobile. 

Fondat de matematicieni in 2004, OkCupid le ofera membrilor posibilitatea de a alege 350 de intrebari din cateva sute si de a stabili raspunsuri pe care le-ar gasi acceptabile in cazul unui potential partener, dupa care sa noteze intrebarea pe o scara de la “irelevant” la “obligatoriu”. 

Motorul de cautare a unui partener potrivit foloseste aceste date pentru a calcula compatibilitatea unui cuplu. Cu cat procentul se apropie de 100, cu atat persoana are sanse mai mari sa fie sufletul pereche din punct de vedere matematic. 

Insa compatibilitatea in acest caz este bazata doar pe acele intrebari la care partenerii aleg sa raspunda, iar intrebarile alese de McKinlay nu erau printre cele mai populare. 

Pe site apareau mai putin de 100 de femei care sa aiba o compatibilitate de peste 90% cu barbatul, iar asta se intampla in conditia in care orasul avea peste 2 milioane de femei, dintre care aproximativ 80.000 aveau cont pe OkCupid. Pe un site unde compatibilitatea era echivalenta cu vizibilitatea, el era practic o fantoma. 

Secretul compatibilitatii

Si-atunci s-a gandit ca ar trebui sa sporeasca acel numar. Cum? A presupus ca daca ar putea sa ghiceasca ce fel de intrebari erau importante pentru genul de femei pe care le placea el, ar putea sa-si faca un nou profil in care sa raspunda sincer la acele intrebari si sa le ignore pe restul. Astfel ajungea sa apara drept sugestie compatibila pentru femeile care i se potriveau si sa nu fie vizibil pentru cele care nu erau pe gustul lui.  

Interesant este cum a reusit sa afle care erau detaliile importante pentru acel tip de femeie care ii trezea interesul. Astfel a creat 12 conturi false si a programat un script care sa le gestioneze si sa colecteze informatii despre acele utilizatoare care se potriveau tiparului cautat (heterosexuale si bisexuale cu varsta intre 25 si 45 de ani), cu privire la etnie, inaltime, vicii, zodie si nu numai. 

Pentru a gasi raspunsurile cautate, a trebuit sa mai faca putin pe detectivul. Pe site, utilizatorii au voie sa vada raspunsurile celorlalti membri, dar doar in cazul intrebarilor la care au raspuns si ei la randul lor. Din fericire, robotii au depus efortul in locul lui, raspunzand la intamplare la toate intrebarile, din moment ce nu folosea conturile respective pentru a atrage femei, dupa care a introdus raspunsurile femeilor intr-o baza de date. 

Dupa ce a colectat datele a peste o mie de femei, a inceput sa intampine dificultati, fiindca OkCupid are un sistem menit sa previna astfel de “atacuri”. Rand pe rand, robotilor le-a fost sistata activitatea pe site, asa ca a trebuit sa mai lucreze la program, astfel incat sa se comporte ca un simplu utilizator real.

A apelat la un prieten, Sam Torrisi, neurolog care l-a invatat pe McKinlay teorie muzicala in schimbul unor lectii de matematica. Torrisi avea si el un cont pe OkCupid si a acceptat sa instaleze pe calculatorul sau un program spyware care sa monitorizeze tiparul de utilizare a site-ului respectiv. Avand aceste informatii, McKinlay a programat robotii sa simuleze viteza de scriere si frecventa click-urilor lui Torrisi. Si-a cumparat un al doilea calculator si l-a lasat sa functioneze neintrerupt, zi de zi.

Tiparul femeii perfecte

Dupa 3 saptamani, ajunsese la 6 milioane de intrebari si raspunsuri de la 20.000 de femei din intreaga tara. Dar pentru ca planul sau sa functioneze, trebuia sa gaseasca un tipar in datele acumulate si sa grupeze femeile in functie de asemanari. Descoperirea a venit atunci cand a modificat un algoritm folosit pentru prima data in 1998 pentru a analiza culturile de soia bolnave. Cu anumite ajustari, a ajuns sa afle ca acele 20.000 de femei se incadrau in sapte mari grupuri distincte, in functie de intrebarile si raspunsurile lor.

A efectuat procesul respectiv din nou, de aceasta data doar pe un numar de 5.000 de femei din Los Angeles si San Francisco, care intrasera pe site in ultima luna. Rezultatele au fost grupate in mod similar, asa ca putea rasufla usurat, fiindca programul functiona asa cum sperase.

Acum nu mai trebuia decat sa decida care dintre cele sapte grupuri i se potrivea cel mai bine. A vizitat cateva conturi din fiecare grup si a constatat ca femeile dintr-unul din grupuri erau prea tinere, doua grupuri erau formate din femei cu o varsta care depasea limita superioara stabilita de el, iar un alt grup era format din femei care aveau convingeri religioase care nu se potriveau tiparului preferat de McKinley. S-a oprit asupra grupului care continea femei cu varste intre 20 si 30 de ani, majoritatea firi artistice. Acesta era, asadar, carul cu fan in care va gasi acul - partenera ideala. Undeva in acel grup de femei va gasi dragostea adevarata. Intrucat un al doilea grup, compus din femei ceva mai mature, dar cu joburi creative, precum editori sau designeri, i-a atras de asemenea atentia, a decis sa caute si acolo in speranta ca isi va gasi aleasa.

A analizat atent interesele femeilor din cele doua grupuri si a constatat ca educatia era un subiect “fierbinte”, asa ca si-a compus descrierea pentru profil insistand asupra activitatii sale ca profesor de matematica. A ales apoi 500 de intrebari frecvent intalnite in cazul celor doua grupuri de femei si a raspuns sincer la fiecare, dupa care a lasat  calculatorul sa aleaga gradul de importanta al intrebarilor, folosind un algoritm ce lua in considerare ponderea fiecarei variante.

Etapa finala

Cu rezultatele obtinute, a creat doua conturi, unul in care a introdus o fotografie cu el pe munte si un altul care il prezenta cantand la chitara.

Dupa ce a finalizat crearea conturilor, a efectuat o cautare si a gasit zece mii de femei cu o compatibilitate de peste 90%.

Pentru a fi observat, mai avea nevoie de un singur lucru. Membrii OkCupid sunt atentionati cand cineva le acceseaza pagina, asa ca a scris un nou program care sa viziteze automat femeile care i se potriveau cel mai bine, in functie de varsta, astfel: o mie de femei cu varsta de 41 de ani luni, alta mie de femei cu varsta de 40 de ani marti si tot asa, ajungand in doua saptamani la femeile cu varsta de 27 de ani.

Femeile au inceput sa-l observe, chiar si 400 de utilizatoare accesandu-i pagina zilnic, iar mesajele au inceput sa curga.

Maratonul intalnirilor

Acum incepea, insa, adevarata provocare. Trebuia sa mearga la intalniri!

Dupa cateva zeci de intalniri, a formulat chiar si o serie de reguli, astfel incat sa nu iasa epuizat din acest maraton in cautarea dragostei.

Iata ce si-a propus McKinley pentru a putea face fata numarului mare de femei compatibile pe care trebuia sa le intalneasca:

1. Nu bei.

2. Inchei intalnirea cand devine searbada.

3. Fara concerte si filme. “Nu e eficient sa te intalnesti acolo unde atentia este indreptata catre un al treilea obiect, in loc de partener.”

Dupa o luna in care s-a intalnit cu femei din ambele grupuri, si-a dat seama ca femeile din primul grup erau mai degraba o pierdere de vreme. A sters acest grup, iar eficienta procesului de cautare s-a imbunatatit considerabil, insa dupa alte 55 de intalniri, doar trei au dus la o a doua intalnire si doar una dintre femei s-a intalnit cu el si a treia oara.

Stima de sine este facuta praf in cazul unui barbat obisnuit, insa McKinley deja isi punea la indoiala abilitatile matematice.

A venit apoi intalnirea cu numarul 88: Christine Tien Wang, artista si activista in varsta de 28 de ani.

McKinley aparuse la cautare printre barbati inalti si cu ochi albastri si i-a atras atentia compatibilitatea de 91%.

Au urmat doua saptamani de intalniri, dupa care amandoi si-au sters conturile de pe OkCupid, convinsi ca si-au gasit jumatatea.

A trecut un an de cand s-au cunoscut si sunt in continuare impreuna, desi locuiesc separat, el in Qatar, iar ea in California si tin legatura prin Skype.

Cu toate acestea, McKinley sustine ca nu algoritmul este cel caruia i se datoreaza aceasta relatie. “Nu e ca si cand ne-am potrivit si prin urmare avem o relatie extraordinara. Mecanismul ne-a adus in aceeasi incapere.”

Christine confirma acest aspect: “Oamenii sunt mai complicati decat profilele lor. Asa ca felul in care ne-am cunoscut a fost oarecum superficial, dar tot ce s-a intamplat dupa nu este superficial deloc. A fost cultivat cu multa munca.”

Daca ar aparea pe piata un astfel de program ingenios, l-ai folosi pentru a-ti gasi partenerul ideal?

Adio romantism - Sarutul, o necesitate explicata stiintific!

Dovedit stiintific: Femeile sunt de pe Venus, iar barbatii de pe Marte!

De ce el? Dragostea, explicata stiintific

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr