Astfel, un sentiment inaltator poate ajunge sa fie consecinta unor aspecte pozitive, precum atractia, respectul si prietenia, dar poate la fel de bine sa fie o insumare a unor trairi precum disperarea, dorinta de a-ti satisface nevoile primare si senzatia ca esti folosit.
Cei de la howaboutwe.com au publicat doua diagrame, complet diferite, in centrul carora sta to dragostea, privita de un romantic, respectiv de un cinic.
Astfel, in primul caz, din asocierea respectului cu empatia, atractia si tensiunea sexuala iau nastere prietenia, admiratia, intimitatea si sexul, care la randul lor creeaza increderea, romantismul, umorul si dorinta. In urma acestei interactiuni ia nastere dragostea, in opinia romanticului.
Cinicul porneste de la teama de moarte, renuntarea, ura de sine si dorinta de reproducere, dand nastere singuratatii, disperarii, rusinii si obligatiei de a-i accepta pe ceilalti. De aici nu mai e decat un pas pana la frustrare, sex fara obligatii, masturbare si senzatia ca ai fost folosit. Asa se naste, in opinia cinicului, dragostea.
Tu in care tabara te afli?
Citeste si:
Secretul fericirii in dragoste: S-au certat zilnic, timp de 70 de ani!
Dragostea chiar e oarba - Cercetatorii explica de ce!
Iti cauti "iubirea vietii"? Iata unde ar trebui sa mergi!