1. Islanda
Se afla pe primul loc la nivelul educatiei in randul femeilor si in ceea ce priveste reprezentarea politica a sexului feminin. Fiind una dintre primele state care au oferit dreptul la vot femeilor in 1915, Islanda are 43% membri de sex feminin in parlament si a avut o femeie ca sef de stat timp de 18 ani in ultimii 50. In plus, cu 81% dintre femei in campul muncii, Islanda are una dintre cele mai mici diferente de gen in ceea ce priveste participarea la forta de munca.
2. Canada
O treime din judecatori si 62% dintre absolventii universitatilor din Canada sunt de sex feminin, potrivit unor statistici guvernamentale. In plus, exista politici care promoveaza intens drepturile femeii si legi bine puse la punct impotriva violentei.
3. Marea Britanie
Femeile au acces la ingrijire medicala gratuita si multe oportunitati in afaceri si politica. Reprezentantele sexului feminin reprezinta 22% dintre judecatorii din Marea Britanie.
4. Australia
O treime dintre scaunele din parlament sunt ocupate de femei.
5. Franta
Frantuzoaicele primesc 16 saptamani de concediu maternal cu salariu intreg.
6. Argentina
Mai mult de o treime din parlamentul argentinian este ocupat de reprezentantele sexului feminin.
7. Brazilia
Femeile primesc 120 de zile de concediu maternal cu salariu intreg.
8. Filipine
Aici se incurajeaza in mod constant educatia in randul femeilor, reprezentantele sexului feminin beneficiaza de ingrijire medicala la cele mai inalte standarde si exista legi stricte in ceea ce priveste discriminarea de gen.
9. Cuba
In Cuba nu exista diferente intre sexe cand vine vorba de educatie si este una dintre tarile care garanteaza ingrijiri medicale de nota 10 pentru femei.
10. Mozambic
Este in topul tarilor care faciliteaza accesul si succesul femeilor in politica.
11. Luxemburg
Diferentele dintre sexe in ceea ce priveste educatia, sanatatea si aspectul financiar sunt aproape inexistente, facand din Luxemburg un Paradis pentru sexul feminin. Cu toate acestea, in ceea ce priveste activitatea politica a femeilor, acestea sunt ceva mai slab reprezentate in parlament fata de restul statelor din Europa de Vest.