Drob de legume
4 cepe
200 g orez
1 radacina telina
2 cartofi
2 morcovi
150 g masline negre
5 linguri pesmet
2 legaturi patrunjel
1 legatura marar
putin unt
2 linguri boia de ardei dulce
200 ml supa de legume
sare, piper
Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Separat, se pun la fiert cortofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in unt. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare. Maslinele se curata de samburi si se taie feliute. Orezul fiert se amesteca cu ceapa, cartofii, morcovii, telina, maslinele. Se adauga pesmet, 1 cana supa de legume si verdeturile tocate marunt. Se pune boia de ardei, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Amestecul rezultat se pune intr-o tava potrivit de mare, unsa cu unt si tapetata si se lasa la cuptor 20 de minute.
Articolul anterior Cartofi cu orez la cuptor Articolul următor Conopida gratinata