Drob de miel cu branza de oaie
organele de miel (ficat, rinichi, plamani, splina)
150 g branza de oi
pesmet alb
10 legaturi de ceapa verde
100 g alune
4 legaturi marar
2 ardei grasi (rosu si galben)
6 oua crude
4 oua fierte tari
ulei de masline
sare, piper
Se fierb organele de miel in apa cu sare, 30 de minute, iar dupa ce se racesc se trec prin masina de tocat. Tocatura se amesteca cu marar taiat fin, 4 oua crude, alunele maruntite, jumatate din cantitatea de ceapa verde calita in putin ulei, sare si piper, dupa gust. Se imbraca o tava cu hartie pergament, se asaza jumatate din compozitia preparata pe fundul tavii, se adauga branza de oaie rasa amestecata cu ceapa verde ramasa, 2 oua crude, pesmet, ardeii taiati si ouale fierte, taiate cubulete. Deasupra se pune restul de tocatura. Se decoreaza cu rondele de ceapa verde si se coace la foc potrivit 35 de minute. Se scoate din tava dupa racire.
E bine sa stii
Branza de oaie poate fi inlocuita cu telemea de vaca, bine uscata, sau cu branza de capra rasa.