Drob de miel in aluat
500 g foaie de placinta
maruntaie de miel
2 legaturi ceapa verde
1 legatura patrunjel verde
2 legaturi marar verde
50 ml ulei
3-5 oua
sare, piper
Se spala maruntaiele, se zvanta bine de apa si se trec prin masina de tocat. Se curata ceapa si verdeata, se spala cu atentie si se toaca marunt, apoi se amesteca cu carnea tocata. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se adauga unul cate unul in compozitie, impreuna cu uleiul si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor. Se unge o forma cu ulei, se tapeteaza cu foaia de placinta si se toarna compozitia de drob. Se acopera cu o alta foaie de placinta, se unge cu galbenus amestecat cu o lingura de apa si se pune la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute pana se rumeneste.
E bine sa stii
Maruntaiele pot fi taiate marunt, in loc sa fie trecute prin masina de tocat. Uneori drobul se poate prepara si cu maruntaiele fierte si mai apoi tocate. Pentru a fi mai aspectuos, in interiorul drobului se pot pune oua fierte tari.