Drob de miel in prapure
1 kg maruntaie de miel (ficat, inima, plamani, rinichi, splina)
100 ml ulei
50 g unt
200 g ceapa uscata
3 legaturi de ceapa verde
2 oua
sare, piper
1 prapur de miel
Se spala prapurul si se lasa in apa rece. Se spala maruntaiele in cateva ape reci, se oparesc in apa clocotita, care apoi se arunca, dupa care, se pun la fiert in apa cu sare, timp de 30 de minute, din clipa in care incepe apa sa clocoteasca. Se scot din apa, si dupa ce se racesc, se toaca marunt cu cutitul (sau se trec prin masina de tocat). Ceapa, verde si uscata, se toaca marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat, se adauga tocatura si se rumenesc impreuna inca 5 minute. Se scurge grasimea si se lasa carnea la racit. Se adauga peste tocatura ceapa ramasa, ouale batute cu sare si piper, se amesteca bine. Se scurge prapurul de apa, se intinde in tava unsa si se umple cu compozitia de mai sus. Se coace, la foc potrivit pana se rumeneste bine.
E bine sa stii
Maruntaiele se pot da prin masina sau se pot toca marunt, in stare cruda, fara a fi fierte inainte. Drobul astfel preparat are un gust aparte.