Drob de miel
Organe de miel (inima, rinichi, limba splina)
2 cepe mari
2 oua
1 lingura de marar si patrunjel
1 lingura ceapa verde
sare, piper
1 lingura untura
1 felie de paine
prapur de miel (sau foaie de placinta)
- se toaca maruntaiele cu ceapa tocata marunt (sau putin calita), untura si miezul de la felia de paine (care in prealabil a fost inmuiata in apa si apoi scursa)
- adauga sare, piper, patrunjelul tocat si mararul, ceapa verde tocata, ouale batute si amesteca bine totul
- se unge o tava (de cozonac) cu grasime, se modeleaza prapurul sau foaia de placinta dupa forma tavii si apoi se pune compozitia si se impatureste cu restul de prapur sau foaie de placinta
- se baga la cuptor si se lasa cam 30-40 minute la foc potrivit
Se mai pot adauga, dupa plac si gust, oua fierte in carne inainte de a baga tava la cuptor si de a o acoperi, pentru una spect placut la taiere.