Dulceata de capsune
1,5 kg capsune coapte dar tari, spalate
zeama si coaja de la 1 lamaie
1 kg zahar
4 linguri de apa
2 lingurite de coniac
Se sterilizeaza 3 borcane de 250 ml. Se pun capsunele, zeama si coaja de lamaie intr-un castron si se amesteca. Separat, se fierbe zaharul cu apa, 5 minute la foc potrivit, intr-o cratita mare, amestecand continuu. Se adauga capsunele, apoi coniacul, se ia vasul de pe foc si se lasa sa stea 2 h. Se aduce compozitia la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba 10 minute pana cand dulceata se incheaga imediat daca se pune o lingurita pe o farfurie foarte rece. Se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcanele sterilizate, lasand 1 cm de borcan gol sub capac. Se inchid ermetic, apoi se pun borcanele intr-un vas mare, se acopera cu apa si se lasa sa clocoteasca 10 minute pentru sterilizare. Se lasa la racit in vasul de sterilizat. Se depoziteaza intr-un loc racoros si intunecat.
Articolul anterior Lamai verzi cu ghimbir Articolul următor Pasta aperitiv de prune