Vedeta a avut drept sursa de inspiratie o reteta pe care mama ei o pregatea si a ales sa foloseasca ingrediente raw vegane, pentru ca orice doritoare sa o poata consum “dupa pofta inimii fara mustrari de constiinta”.
Varianta 1
Aveti nevoie de 100 de grame de pudra de roscove sau cacao, miere dupa gust, 50 de grame de unt de cacao sau cocos topit, 200 de grame de seminte de floarea soarelui inmuiate timp de 6-8 ore, 100 de grame de fulgi de cocos, 100 de grame de stafide sau curmale si o banana.
Toate ingredientele, in afara de banana, se mixeaza cu ajutorul unui blender, iar daca se constata ca pasta are o consistenta prea moale, se mai adauga fulgi de cocos. Se intinde compozitia pe o folie alimentara, cu ajutorul unui facalet de lemn umed. Banana se aseaza la mijloc si se ruleaza, impreuna cu folia. Acoperita cu o folie, se da la frigider, timp de o ora. Ulterior, se indeparteaza folia si se tavaleste prin nuca de cocos, cafea din cereale sau fistic macinat, in functie de preferinte. Ioana Ginghina subliniaza ca se poate pastra la frigider timp de aproximativ 4 zile.
Varianta 2
O alta reteta, de sezon, se afla printre preferatele actritei. Pentru a realiza un “Parfait cu fructe de sezon”, aveti nevoie de 100 grame de seminte de canepa decorticate, 75 de grame de indulcitor natural (spre exemplu, miere de rapita), 4 picaturi de esenta sau praf de vanilie, zeama de la o jumatate de lamaie, impreuna cu apa si miezul de la o nuca de cocos.
Se mixeaza ingredientele in blender, pana se obtine o frisca densa si gustoasa. Pentru decorare, folositi fructe de sezon, asezand straturi de frisca si de fructe, alternativ.
Vei incerca retetele recomandate de Ioana Ginghina? Pentru mai multe idei delicioase de desert, poti consulta si dosarul nostru de retete!