Educatia relatiilor dintre sexe trebuie inteleasa ca un proces complicat, de educare, din partea generatiei adulte asupra generatiei tinere. Acesta urmareste formarea integrala si multilaterala a personalitatii umane, inclusiv dezvoltartea sentimentului moral al dragostei, al iubirii ce trebuie sa stea la baza viitoarelor relatii conujugale.
Necesitatea unei astfel de educatii sexuale apare evident in perioada adolescentei, cand in urma maturizarii sexuale apar preocupari specifice, legate de sexul opus, pornite din nevoia statisfacerii unui instinct - instinctul sexual.
Experienta arata ca acest dialog se dezvolta mai bine cand parintele care comunica informatiile este de acelasi sex cu copilul sau tanarul. Parintii nu trebuie sa se simta jenati deoarece si sexualitatea face parte din viata umana.
O tactica este aceea de a ii spune treptat, simplu si scurt. Trebuie sa aiba o imagine completa despre acest subiect, care sa ii satisfaca curiozitatea inca de la inceput. Nu este recomandat sa "ocoliti" subiectul - mai devreme sau mai tarziu tot va afla din diferite surse. Asa ca, de ce sa nu obtina informatiile direct, corect si ... concret?
In ce consta o educatie sexuala buna