Filmul "Starbuck", care a rulat si in cinematografele din Romania, are o intriga cu sute de personaje. David Wozniak (interpretat de actorul Patrick Huard) are 42 de ani si este fiul unor emigranti polonezi in Canada, acum proprietarii unei modeste macelarii din Quebec, unde acesta lucreaza alaturi de fratii sai.
David este genul boem, vesnic nematurizat, care fuge de responsabilitati. La serviciu nu este chiar angajatul model, are o prietena, dar nu locuiesc inca impreuna si mai are o datorie de 80.000 de dolari la niste camatari care il calca pragul casei o data pe saptamana. In acest concurs de imprejurari, David afla niste lucruri care ii schimba total cursul vietii.
Indelungata sa activitate ca donator de sperma, sub pseudonimul Starbuck, de cand avea 20 de ani, se pare ca l-a calificat astazi in postura de tatic a 533 de copii. Din care 142 s-au constituit intr-un grup care au actionat in judecata clinica de fertilitate pentru ca aceasta sa le divulge identitatea din spatele pseudonimului Starbuck. Pe scurt, copiii ajunsi azi la varsta de 20 de ani vor sa-si cunoasca tatal natural. In plus, prietena sa ii spune ca a ramas insarcinata.
Cine este adevaratul "Starbuck", sursa de inspiratie pentru acest film?
Numele filmului canadian despre donatorul care se ascunde sub pseudonimul "Starbuck" este inspirat din realitate. A existat intr-adevar un caz "Starbuck" in Canada, un exemplar exceptional din punct de vedere al dotarilor genetice, exemplar care a revolutionat industria inseminarilor artificiale din Canada si SUA in anii '80-'90.
Pe numele complet Hanoverhill Starbuck (1979 - 1998), acesta a fost descoperit de catre doi experti de la "Centrul de inseminare artificiala din Quebec" (CIAQ) la o ferma din Ontario, Canada. Exemplarul a fost achizitionat pe loc si astfel a inceput legenda lui Starbuck, cel mai bun taur de samanta pe care industria inseminarii artificiale din Quebec l-a avut in toata istoria ei.
In intreaga sa cariera (19 ani), Starbuck a dat nastere la peste 200.000 de vite, a avut 209 urmasi masculi si 406 "nepoti" masculi. Excelenta sa inzestrare genetica, precum si rezultatele exceptionale la productia de lapte (a vitelor rezultate in urma insemninarii) au facut ca sperma lui Starbuck sa fie ceruta pe toate pietele lumii. Peste 685.000 de doze au fost vandute in 45 de tari. Starbuck a castigat de 27 de ori titlul de "Premier Sire" (Cel mai bun taur) la cele mai importante concursuri Holstein din Canada si SUA. Sursa: Asociatia Culturala Macondo.
Citeste si: Ce nu stiai despre filmul "Pe aripile vantului"
6 altfel de filme de vazut de Paste
Semne de zi cu zi care iti arata ca vei muri
8 citate controversate si socante ale regizorului Lars von Trier
Istoria cantecului "Bella ciao" - Tu stii ce semnifica versurile?