Casa ta va deveni un camin care inspira stabilitate, respect pentru viata bine traita, pentru bucuria de a fi acasa, de a te incanta privind in jur, de a te rasfata si revigora. Iata cateva sugestii de elemente care, adaptate locuintei tale, o vor transforma dintr-o simpla casa in 'acasa'.
Micile colectii. Ce-ai zice de o colectie de canite din ceramica pictate manual, etalate generos pe cateva rafturi sau pe etajera din bucatarie? Sau de o colectie de borcane cu capac, pentru cereale sau ceaiuri, care prin transparenta lor ne lasa bucuria de a privi culorile naturii prin seminte, boabe, frunze si flori uscate de camp? Sau de o colectie de lingurite cumparate din calatoriile tale, care poarta in capete steme ce-ti amintesc de tinuturile pe care le-ai vizitat? Ca sa completezi farmecul etajerei, poti adauga si cateva spice de grau uscat sau o funie de ceapa rosie de apa, impletita. Sau o micuta pictura pe lemn, care sa-ti aduca natura in casa - de exemplu un lan de maci de un rosu aprins, care se incalzesc in soare. In living, o colectie a celor mai reusite fotografii ale tale sau ale familiei, in format mic, inramate, poate fi de mare efect. O etajera pe care convietuiesc obiecte care iti sunt dragi si pe care iti face placere sa le privesti poate fi montata intr-un colt al dormitorului sau pur si simplu obiectele pot fi asezate pe noptiera.
Elemente naturale. Imagineaza-ti o baie cu miros de mare, cateva scoici pe etajere, prosoape grele din bumbac, o perie de lemn pentru curatirea pielii si bureti naturali. Un cos din rachita pentru rufe troneaza langa un raft pe care sunt asezate cateva prosoape, cutii din ratan pentru depozitarea accesoriilor si o vaza mica cu flori uscate, nemuritoare, in culori pastelate. Un cuier din lemn cu forma de peste, albastru ca apele oceanului, te invita sa inchizi ochii si sa visezi, in timp ce te cufunzi in apa fierbinte din cada. Dar nu numai in baie putem introduce elemente naturale. Cosurile cu fructe si legume din bucatarie, vasele din lut ars, pentru gatit, in stil italienesc sau tesaturile din living sunt alte elemente care iti amintesc ca e placut sa fii acasa.
Lumina potrivita. Lumina galbena este calda si da lucrurilor un contur familiar, spre deosebire de cea de neon care este rece, impersonala. Lumina calda linisteste, este reconfortanta. De aceea se recomanda sa o folosim pentru a crea o atmosfera prietenoasa, familiara. Nu este nevoie sa fie nici prea puternica, dar nici prea difuza. Calea de mijloc este cea mai potrivita in aceasta situatie. Poti pur si simplu sa schimbi becurile de 100 W cu unele de intensitate mai mica, de 40 sau 60 W. Este si o solutie mai economica. In camera de zi, o veioza de birou poate suplimenta si directiona lumina acolo unde este nevoie de o sursa suplimentara. Daca in living putem folosi un lampadar in timp ce urmarim un film, in bucatarie avem nevoie de lumina mai bogata, dar tot galbena. In baie putem folosi o lumina blanda si doua leduri montate pe oglinda, care contribuie considerabil la un machiaj potrivit.