Escalop a la grec
6 felii de carne (se foloseste carnea cea mai frageda)
1 ceasca de ulei
150 g masline fara samburi
1 lingurita boia de ardei
1 ceasca supa de carne
piper macinat
sare
Se spala carnea sub jet de apa rece si se usuca in prosop absorbant. Bucatile de carne se bat usor cu ciocanul de snitele, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se prajesc in ulei incins. Se rumenesc bucatile cate 2-3 minute pe fiecare parte, se acopera cu o cana de supa de carne si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit. Separat, se scot samburii maslinelor, se clocotesc cateva minute si se clatesc cu apa rece, apoi se adauga peste escalopuri cand acestea sunt aproape gata. Se coloreaza sosul cu boia de ardei, se corecteaza gustul de sare, daca este cazul, si se mai dau 2-3 clocote. Escalopurile se servesc fierbinti, asezonate cu sosul in care s-au facut.
Articolul anterior Escalop cu ciuperci Articolul următor Cotlete milaneze