Escalop cu ciuperci
6 felii de carne (pulpa de porc sau muschiulet)
2-3 linguri de ulei
1 pahar vin alb
250 g ciuperci
1 lingura unt
1 lingurita faina
sare
Se spala carnea, se zvanta cu un prosop absorbant, se bate usor cu ciocanul de snitele si se portioneaza. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se prajesc in ulei incins, cate 3-4 minute, pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou si se tin la cald. Se curata ciupercile, se spala si se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita impreuna cu untul, putina sare si o ceasca de apa calda. Se scad la foc mic, apoi se adauga vinul si faina desfacuta cu putina apa rece. Se condimenteaza dupa gust si se mai fierb 15 minute. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se rastoarna peste escalopuri si se servesc calde.
Articolul anterior Snitele simple Articolul următor Escalop a la grec