Escalop de vita umplut cu spanac
600 g pulpa de vita
250 g branza proaspata
200 g spanac
1 ou
1 ceapa
6 linguri ulei
1 pahar de vin rosu
2 cartofi mari
sare, piper
Se curata ceapa, se toaca si se caleste jumatate din ea in doua linguri de ulei incins. Se adauga spanacul spalat, scurs, taiat si se prajesc impreuna pana cand scade apa din el. Se adauga branza si se amesteca cu spanacul. Se ia de pe foc, se adauga oul batut, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Separat, se taie carnea felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza fiecare felie, apoi se umple cu compozitia de spanac. Se ruleaza, se leaga si se prajesc in ulei, apoi se pun deoparte, dar se tin la cald. Se prajeste restul de ceapa, se stinge cu vinul, se adauga rulourile umplute si se lasa sa fiarba, la foc mic, 15 minute. Se servesc fierbinti, taiate felii, cu chipsuri de cartofi.
E bine sa stii
Pentru asezonare, se poate folosi si un ketchup picant.