Dovleacul la cuptor are o multime de beneficii pentru sanatate. Dar medicul nutritionist Mihaela Bilic subliniaza ca principala virtute nutritionala a dovleacului este continutul mare de betacaroten, un pigment portocaliu cu functie de vitamina A.
"Vitamina A este o vitamina antioxidanta cu rol in mentinerea elasticitatii si frumusetii pielii. Sursele alimentare de vitamina A sunt ficatul si grasimea din lapte, dar exista si o forma vegetala de vitamina A: betacarotenul din legumele si fructele de culoare portocalie. Dovleacul este campion la continutul de provitamina A, o felie aduce dublul ratiei zilnice: 4000 micrograme de betacaroten!
Copt la cuptor cu un pic de scortisoara, dovleacul este un excelent desert pentru cei aflati la cura de slabire. O felie de dovleac (200g) contine 3g fibre, 2mg fier, 450 mg potasiu si numai 80cal. Iar semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de vitamina E, fibre si acizi grasi esentiali Omega 6. Nimic mai bun pentru a satisface si nevoia de dulce si pe cea de sarat", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Citeste si: Nu mai stii ce sa mananci de POST? Cori Gramescu iti arata
Cel mai delicios TEST: Ce spune placinta preferata despre tine
Reteta zilei: Salata de dovleac cu mar si merisoare