1. Bea apa in mod frecvent. Oamenii de stiinta au demonstrat ca unul dintre factorii principali care provoaca oboseala este deshidratarea. Corpul nostru este alcatuit in proportie de 70% din apa. Efectele deshidratarii sunt scaderea metabolismului, senzatia de oboseala sau diminuarea fortei musculare. Numai o scadere de 2% a cantitatii de apa din corp reduce performanta fizica si mentala in mod vizibil. Cu doua cani de apa si o pauza de 15-20 de minute poti rezolva durerile de cap, dar si multe simptome de oboseala sau dureri articulare.
2. Da-ti cu apa pe fata cand te simti crispata si tensionata. Senzatia de racoare scade temperatura faciala, calmeaza tensiunea intracraniana si vei simti imediat efectul de relaxare si limpezire mentala. De asemenea, specialistii ne atrag atentia asupra unor zone-cheie: spatele lobului urechii si incheieturile mainilor si gleznelor - acestea sunt zone puternic vascularizate, in care arterele se afla imediat sub suprafata pielii, astfel incat racorirea lor produce o stare de calm la nivelul intregului corp.
3. Fa dus sau o baie cu sare. Contactul cu apa trezeste emotiile arhaice ale bebelusului si implicit sentimentul de a fi in siguranta, protejat. Astfel se detensioneaza muschii, se destind capilarele, irigand mai bine tesutul organelor interne. Totodata, sarea are efect purificator, relaxant, curata si detoxifica pielea, in timp ce apa calda provoaca declansarea neuronala de endorfine, actionand direct asupra reducerii senzatiei de tensiune sau agitatie.
4. Inoata. Daca reusesti sa iti cultivi practica aceasta dimineata iti vei incepe activitatea profesionala plina de energie si voie buna. De asemenea, iti intaresti musculatura, iti fortifici si flexibilizezi articulatiile, stimulezi circulatia sangelui si irigarea optima a organelor interne, favorizand o mai buna functionare a intregului corp.
5. Contempla un acvariu cu pesti. Studiile arata ca aceasta practica poate scadea presiunea sangvina si reduce nivelul de stress. Iar mintea se poate detasa de gandurile chinuitoare si tu iti poti relaxa tensiunea emotionala, lasandu-ti trairile sa pluteasca impreuna cu pestii... intr-un dans lent si odihnitor. Sursa: Cristina Eremia, Life & Career Coach.
Citeste si: Te simti lipsita de energie? 5 metode de revigorare, fara cofeina
6 metode care te ajuta sa te relaxezi in mai putin de 5 minute
Meditatia poate reduce depresia, anxietatea si durerea
5 beneficii ale meditatiei transcendentale
Nu ai timp sa meditezi? Ghidul femeii ocupate
5 trucuri pentru a-ti imbunatati sanatatea emotionala in 2014