Studiul analizeaza evolutia unor indicatori in perioada mai sus mentionata si contine date comparative privind nationalitatea, tipul de cancer si sexul persoanelor considerate vindecate de cancer din 23 de tari din Europa de Nord, Europa de Vest si de Est, precum si Marea Britanie si Irlanda de Nord.
Studiul arata ca, in intervalul analizat, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%, in cazul cancerului de stomac de la 15% la 18%, respectiv de la 42% la 49% pentru cancerul colorectal.
Analizand tipurile de cancer in care au fost inregistrate cresteri ale ratelor de supravietuire, se observa diferente semnificative intre tarile Uniunii Europene. Astfel, cea mai mica proportie de pacienti vindecati de cancer pulmonar (sub 5%) se afla in Danemarca, Cehia si Polonia, in timp de proportia cea mai ridicata este in Franta si Spania (10%).
In cazul cancerului colorectal, ratele cele mai mari de vindecare (49%) se intalnesc in Franta, iar cele mai mici la pacientii din Polonia, Cehia si Slovenia (sub 30%).
De asemenea, un numar insemnat de pacienti diagnosticati cu cancer de san si considerati vindecati (73%) locuiesc in Finlanda, Franta, Spania si Suedia, iar cele mai scazute rate de vindecare au fost inregistrate in Cehia, Polonia – mai putin de 60%.
In privinta impartirii pe sexe, indiferent de tipul de cancer cu care au fost diagnosticati pacientii, cel mai mare numar de barbati ce au supravietuit cancerului se regaseste in Islanda (47%), iar cel mai mare procent de femei vindecate de cancer este inregistrat in Franta si Finlanda (59% in ambele tari). In Polonia se inregistreaza cel mai scazut procent de pacienti vindecati: 21% in cazul barbatilor si 38% in cazul femeilor.