Imediat, cu o fata usor dezamagita, cer o marime mai mare, crezand ca asta e, am mai adaugat saptamanile astea inca o masura in talie sau incerc sa ma consolez gandindu-ma ca poate sunt usor balonata, si asta trebuie sa fie cauza. Voi vedea eu ce fac ulterior! Mi se aduce politicos o alta marime si incerc sa ii imbrac, desi cheful de cumparaturi mi-a pierit deja, dar asta e, am nevoie de pantaloni! Cu stupoare constat ca acesti pantaloni sunt prea largi. Reusesc sa ii inchid, insa imi dau seama nu numai ca aripioarele din parti si burtica au reusit sa intre in ei, dar ca ar mai incapea un deget, doua in plus la aceasta masura! Pe coapse larguti, in talie larguti! Sunt usor dezorientata!
Angajata respectivului magazin ma asigura ca nu exista o masura intermediara intre cele doua perechi! Bine, bine, zic, si eu ce fac? Sa iau perechea mai stramta, in ideea ca o sa imbrac niste bluzite mai largute si nu o sa se observe abdomenul meu nu tocmai plat si oricum, poate s-or mai lasa ei ulterior! Sau sa iau perechea larga si astfel, pot sa port si bluzitele mele preferate, mai stramte! Dar cei largi nu imi vin bine pe picior! Uff, grea decizie!
Acum nu mai e nevoie sa cauti solutii la astfel de probleme. Am gasit pentru tine cele mai eficiente si rapide exercitii pentru a-ti putea achizitiona perechea de pantaloni favorita, conturandu-ti un abdomen ferm!
Criss Cross
Criss Cross este un exercitiu fizic care a castigat in anul 2008 premiul intai la categoria eficacitate, deoarece este usor de facut si reuseste sa lucreze toata zona abdominala.
Din pozitia de culcat (pe spate, cu capul ridicat si palmele la ceafa), avand zona lombara obligatoriu in contact cu salteaua, duci cotul la genunchiul opus, prin indoirea si intinderea alternativa a membrelor inferioare.
Se expira odata cu indoirea fiecarui genunchi (in momentul in care se duce cotul la genunchiul opus), se inspira cand se revine la pozitia initiala. Coatele se mentin departate, iar barbia ridicata.
Executia exercitiului trebuie sa fie controlata, iar viteza trebuie sa fie medie, astfel incat sa se simta o tensiune a musculaturii abdominale.Bicicleta
Fiecare exercitiu are mai multe nivele de executie: exista tipuri de exercitii pentru persoane varstnice, pentru cele care au probleme cu spatele, pentru incepatori sau pentru clientele fidele ale sportului.
Iti prezentam doua variante ale bicicletei: pentru incepatori si pentru avansati.
Asezi palmele sub abdomen si picioarele indoite, aproape de corp. In timpul executiei, pozitia picioarelor este perpendiculara pe tavan. Aici se lucreaza mai mult zona de abdomen inferior. Acest exercitiu este indicat si pentru cele cu probleme de spate si pentru incepatori, iar viteza este mai lenta.
Alt exercitiu, pentru avansati, este cel in care se adauga si lucrarea zonei mediane. Pozitia este aceeasi ca la bicicleta pentru incepatori, dar in acest caz, se ridica usor capul (cu palmele la ceafa) si umerii, iar picioarele nu mai sunt perpendiculare pe tavan, ci au o pozitie mai joasa decat in prima varianta. (cam la 45 grade de podea).
Rolls-up
Acest exercitiu are la baza rularea trunchiului prin ridicari si coborari.
Se executa apropieri si departari ale trunchiului de saltea si se executa vertebra dupa vertebra. Barbia trebuie sa fie ridicata, expiratia se face pe ridicare si revenire, iar inspiratia inainte de ridicare si coborare. Umerii se pastreaza ridicati. De asemenea, capul si umerii nu trebuie sa atinga salteaua.
Plecand din pozitie culcata pe spate (cu palmele la ceafa, barbia ridicata, privirea in tavan, picioarele sunt indoite si usor departate spre exterior), se executa ridicarea trunchiului, pastrand permanent zona lombara in contact cu salteaua si ridicand alternativ genunchii. Revenirea se face foarte lent.
Expiratie la ridicare, inspiratie la revenire.
De asemenea, exercitiul se poate efectua in aceeasi pozitie, dar nealternand picioarele, ci ridicandu-le simultan.
Crunches care lucreaza si muschii oblici
Din aceeasi pozitie descrisa mai sus (culcat pe spate, picioarele indoite, zona lombara in contact cu salteaua, palmele la ceafa, coatele departate, barbia sus) se executa de aceasta data ridicarea trunchiului prin rasucire pe partea stanga, dupa care revenire usoara si rasucire spre partea dreapta.
Repetari!
In functie de particularitatile individului, de raspunsul la efort fizic, se efectueaza un anumit numar de repetari, pana cand respectiva persoana simte ca "nu mai poate". Repetarile oferite de majoritatea instructorilor (ex. 10-15 repetari) nu sunt eficiente, deoarece nu ne putem da seama care este capacitatea fizica sau efortul maxim la care poate fi supus fiecare individ. Repetarile exercitiilor trebuie sa fie "personalizate" si tin de fiecare executant in parte. Pentru a fi eficiente, toate exercitiile trebuie executate corect!
Gata! Acum aveti exercitii si poze relevante care sa va ajute sa executati corect! Asa ca treceti la treaba fetelor! Spune-ne pe forum care este impresia pe care ti-au lasat-o exercitiile!