Flotările îţi lucrează muşchii pieptului, tricepşii, umerii, abdomenul şi multe alte zone. Aceste exerciţii necesită doar greutatea corpului tău (pentru început) şi pot fi variate, în nenumărate moduri.
Acum că ţi-ai perfecţionat forma corpului de a sta în poziţia de plank / scândură, pregăteşte-te să începi să te antrenezi făcând flotări, deoarece acestea încep din poziţia pe care o ai la exerciţiul plank.
Cum să faci o flotare corectă
1. Începe din poziţia de la exerciţiul de tip plank, cu braţele complet întinse. Braţele tale ar trebui să fie uşor mai depărtate decât este distanţa dintre umerii tăi, iar palmele tale ar trebui plasate pe saltea şi aşezate aşa încât este mai confortabil pentru tine.
2. Corpul tău ar trebui să fie o linie dreaptă. Concentrează-te pe un punct aflat în faţa ta. Pentru a-ţi menţine coloana ta vertebrală în linie dreaptă şi pentru a împiedica capul tău să privească în jos.
3. Lasă-ţi corpul în jos până când coatele tale formează un unghi de 90 de grade (sau lasă-l mai jos dacă ai putere în braţe şi flexibilitatea necesară). Coatele tale ar trebui să rămânp apropiate de corpul tău.
Nu îţi scoate coatele înspre în afară, pe lângă corp - aceasta este cea mai comună eroare pe care o fac oamenii când fac flotări. Dacă simţi că ale tale coate încep să o ia în direcţia greşită, acesta este un semn al oboselii şi ar trebui să te odihneşti înainte de a mai face şi alte flotări.
4. Odată ce ai atins unghiul de 90 de grade sau pieptul tău atinge podeaua, împinge-te în braţe, înapoi la poziţia de start. Corpul tău ar trebui să rămână încordat şi drept pe parcursul întregului exerciţiu de tip flotare.
5. Gata! Ai făcut o flotare. Continuă să faci flotări până când simţi că oboseşti. Încearcă să creşti numărul de repetări de fiecare dată când reuşeşti să obţii mai multă forţă în braţe şi corp. Sursa.