Reactiile, atitudinile sau gesturile persoanelor care au venit in interactiune cu voluntarii de alte culturi si rase timp de cinci ore in cadrul unei situatii firesti de activitate cotidiana, vor fi prelucrate pe baza unei grile de observatie de catre o echipa de sociologi de la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, coordonata de Dan Petre, D&D Research, si specialisti de la Centrul de informare ONU pentru Romania. Rezultatele studiului vor fi anuntate in urma evaluarii lor.
Experimentu social vizeaza cresterea numarului de imigranti in Romania, promovand mesaje impotriva discriminarii rasiale si etnice printr-o metoda directa - contactul nemijlocit al bucurestenilor cu reprezentanti ai diferitelor state de peste tot din lume intr-un spatiu familiar, des frecventat, cum este un hipermarket.
Conform celei mai recente statistici a Oficiului Roman pentru Imigrari (Octombrie 2010), in Romania, din totalul celor aproximativ 60.000 de straini cu sedere legala, 23.003 de persoane provin din Europa, in timp ce 29.002 din China. De asemenea, alte 4.045 de persoane provin din Africa, iar restul din America de Nord, America de Sud sau Australia. Totodata, Moldova, Turcia si China sunt cele mai frecvente tari de origine. In Bucuresti sunt 22.687 de straini cu sedere legala, dintre care 14.585 din Asia, si provin din tari ca Moldova, China, Turcia, Siria, Liban, dar si Irak, Iran si Statele Unite ale Americii.