Iata cativa pasi pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand apelezi la un dispozitiv de masaj anticelulitic.
1. Cand iti cumperi o perie pentru masaj, ai grija sa fie confectionata din peri de origine animala (de porc). Parul sintetic pe baza de acrili iti poate irita pielea. Pentru a putea masa eficient toate zonele afectate de celulita, cauta o perie dotata cu o curea pentru mana si cu un maner lung, detasabil.
2. Inainte de a intra la dus, realizeaza un periaj de incalzire pe pielea uscata. Inainte de a face acest lucru, aplica o crema care sa-ti inlesneasca miscarile. Dupa ce ai terminat, fa un dus pentru a indeparta celulele moarte.
3. In timpul dusului, incepe periajul din zona gleznei, urcand spre abdomen si fese, cu miscari largi, circulare.
4. Tine cont ca trebuie sa aplici o presiune usoara, constanta asupra pielii pentru a nu te epuiza si pentru a preveni iritarea pielii. Daca pielea incepe sa se inroseasca, inseamna ca apesi prea tare.
5. Insista pe abdomen, coapse si pe solduri, acestea fiind de regula zonele cele mai afectate.
6. Maseaza aproximativ 5 minute fiecare picior, fara sa te grabesti insa. Scopul masajului este de a stimula circulatia sangelui si aportul de nutrienti, astfel incat sa asigure aparitia de noi celule sanatoase. Lasa-i asadar masajului timp sa-si faca efectul.
7. Aplica un gel de dus hidratant sau un sapun moale pentru a curata celulele moarte si toxinele eliminate prin piele. Sterge bine cu un prosop ceva mai aspru. Miscarile trebuie sa fie rapide si hotarate.
Masajul manual executat de un terapeut are avantajul ca acesta 'simte' textura pielii, stie cand, cat si cum sa manevreze zona masata, si mai ales muschii sunt relaxati (nu contractati ca in cazul automasajului) deci usor de modelat. De aceea "interventiile" la domiciliu au efect maxim daca sunt completate de mana specialistului.
Articol si fotografii realizate cu sprijinul Danei Florea, terapeut in cadrul clinicii TouchPoints Professional