Recent, am inceput sa mai renunt la partea de jos si imi conturez doar pleoapa superioara. Totusi, nu as putea sa renunt de tot la eyeliner, sub orice forma ar fi el... parca nu sunt eu. Daca ar fi sa aleg un singur produs atunci ar fi acesta.
Am facut o mica clasificare si va voi povesti despre fiecare in parte cum se foloseste si cum ma descurc eu cu fiecare.
Voi incepe cu creioanele clasice:
Se gasesc sub diferite variante, Waterproof sau simple, mai groase sau mai subtiri, mai cremoase sau mai tari.
Creioanele Khol / Kajal au mina mai moale, pot fi folosite atat pe “waterlid” cat si in exterior pentru conturarea ochilor. Sunt mai speciale si sunt ideale si pentru persoanele cu ochii mai sensibili. Kohl-ul a fost folosit inca din Antichitate, cand femeile si unii barbati isi conturau ochii pentru a oferi profunzime privirii. De asemenea, era folosit si pentru a evita infectiile de la ochi.
Creionul Kohl este usor de aplicat, e moale, pentru un efect mai intens se poate "intinde" cu un buretel special sau cu un betisior de vata. Nu e asa rezistent si se poate intinde inestetic la ochi dupa cateva ore, daca nu e waterproof.
Creionul normal, in schimb, e mai tare, mai dur - de accea nu poate fi folosit si de persoanele cu ochii sensibili, mai ales pe linia interioara a genelor. Rezista mai mult timp, dar se intinde putin si mai greu din cauza texturii. Tot din cauza asta, nu se poate intinde cu un betisior/buretel pentru un efect mai smoky.
Cu un creion imi pot contura atat pleoapa inferioara cat si cea superioara. Totusi, atunci cand il aplic "sus" nu se vede asa intens cum s-ar vedea un tus lichid.
Un truc interesant, daca va doriti ca genele sa para mai dese: asa cum va conturati interiorul liniei inferioare, asa trebuie sa procedati si cu partea de sus. Trageti de pleoapa mobila in sus, in asa fel incat sa aveti acces la baza interioara a genelor. E incomod, dar asa nu iti bagi creionul in ochi si ai mai multa vizibilitate.
O alta varianta ar fi sa aplicati mult creion (kohl) pe waterlid si sa strangeti tare din pleoape, astfel ca partea de jos se va imprima cu cea de sus. Dar nu e acelasi efect intens ca la prima varianta.
De curand au aparut gel-linerele si am facut si eu un upgrade. E o diferenta de la cer la pamant intre cum se aplica astea si cum se aplica creioanele sau tusurile lichide. Atunci cand vreau un contur perfect, fara greseli, folosesc gel-linerele.
Problema cu aceste produse e ca se usuca destul de rapid, dar pentru asta exista si o solutie: fie bagati putin ulei in produs si il lasati cu capacul in jos, fie puneti o cantitate mica de crema de fata hidratanta. In acest fel, gel-liner-ul uscat isi recapata consistenta si poate fi folosit in continuare. Daca folositi ulei, produsul nu va deveni uleios si nici nu se va intinde.
Pentru a aplica gel liner-ul e nevoie de o pensula speciala, am vazut ca de obicei aceste produse vin cu o pensula dreapta, 'angled' , dar eu nu o pot folosi, asa ca o pensula subtire, cu manerul putin indoit isi face treaba excelent. Nu am incercat, dar nu cred ca se pot folosi si pe waterlid din cauza texturii.
Din cate stiu eu, pentru a impiedica uscarea timpurie, gel liner-ele trebuie asezate cu capacul in jos.
Tusul cred ca e cel mai cunoscut 'contur' de ochi (dupa creionul clasic), putand fi trasate atat linii subtiri cat si linii groase. E cel mai greu de aplicat si trebuie multa atentie si dexteritate atunci cand vrem sa ne conturam ochii perfect. Tusurile sunt de mai multe feluri, fiecare fiind destinat unui anumit tip de 'maini', de persoane mai mult sau mai putin pricepute.
Pentru mine e o aventura cand vreau sa-mi conturez pleoapa superioara cu tus lichid, mereu gresesc, imi intra tus in ochi sau o linie o fac mai groasa, alta mai subtire. Dar am gasit tusul perfect care ofera o aplicare atat de usoara datorita aplicatorului. Le-am incercat pe toate - cu pensula, cu carioca, cu varf moale sau tare.
Tusurile lichide nu se folosesc pe waterlid si nici pe pleoapa inferioara din cauza consistentei lichide, care se poate intinde de la cel mai mic strop de apa.