Falafel (Liban)
225 gr naut
1 ceapa tocata marunt
1 catel de usturoi
1 felie de paine alba, inmuiata
¼ lingurita de piper macinat
1 lingurita coriandru maruntit
1 lingura patrunjel tocat
sare, ulei
Se lasa nautul la inmuiat peste noapte. Dupa ce s-a umflat bine, se strecoara, se acopera cu apa proaspata si se introduce la cuptor timp de aproximativ o ora, pana devine fraged. Se preseaza apoi pentru a se obtine un piureu peste care se adauga felia de paine stoarsa de apa, ceapa, usturoiul pisat, piperul, coriandrul si patrunjelul. Se adauga sare, dupa gust. Amestecul se framanta bine, apoi este lasat sa se odihneasca o ora. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftele si se prajesc in ulei bine incins. Se prajesc pana devin maronii.
Articolul anterior Macaroane cu linte si orez (Kushari) (Egipt) Articolul următor Tabouleh (Salata de patrunjel verde) (Liban)