Farfalle cu ricotta si spanac
300 grame de farfalle
Sare, ulei de masline
Pentur sos:
1-2 linguri ulei de masline
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ardei rosu
250 ml supa de legume sau pasare
250 ml smantana lichida
225 grame frunze de spanac
200 grame ricotta
Sare, piper
2 linguri jeleu de coacaze
200 grame rosii mici
Unt pentru calit
1 lingura arpagic verde
Fierbeti pastele in apa cu sare si ulei de masline. Scurgeti-le si treceti-le printrun jet de apa rece, daca nu au fost fierte al dente, si lasati-le sa se scurga.
Pentru sos, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Curatati ceapa, ardeiul, usturoiul, taiati-le marunt si caliti-le.
Turnati supa de legume sau de pasare si smantana lichida si dati-o intr-un clocot. Adaugati frunzele de spanac, ricotta si inabusiti totul.
Condimentati cu sare si cu piper si asezonati cu jeleu de coacaze.
Spalati rosiile. Incingeti un pic de unt intr-o tigaie si caliti rosiile. Condimentati cu sare si piper.
Incalziti bine pastele in sos. Asezati-le in farfurii. Deasupra puneti rosiile. Ornati cu arpagic verde taiat marunt.