Fasole verde cu branza feta
350 g fasole verde
300 g rosii cherry
1 catel de usturoi
1 crenguta busuioc
175 g branza Feta
2 felii paine neagra
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet
1 lingurita zahar pudra (optional)
sare, piper
Se curata fasolea si se fierbe 10 minute in apa cu sare, avand grija sa nu se sfarame. Se prajesc usor feliile de paine, se freaca cu usturoi, apoi se taie in cubulete. Rosiile se spala si se zvanta de apa, se taie frunzele de busuioc si se zdrobeste branza cu o furculita. Separat se amesteca uleiul cu otetul si vinul alb, se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si zahar pudra (optional), apoi se toarna peste fasolea verde si se amesteca usor. Rosiile se prajesc intregi, in putin ulei, 3 minute, se presara peste ele zahar pudra si se mai prajesc 2 minute, amestecand continuu. Se adauga sare si piper. Se amesteca cu fasolea verde, cu crutoanele de paine, busuiocul si branza feta.
E bine sa stii
Branza feta poate fi inlocuita cu telemea de oaie sau bivolita.