Fasole verde cu pui
500 g fasole verde
250 g ciuperci
250 g carne de pui
150 g salata verde
patrunjel verde
Pentru sos
1 lingura otet de vin
4 linguri ulei
miez de nuca
sare, piper
Se curata fasolea, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se strecoara si se asaza intr-o salatiera mare. Salata se spala foaie cu foaie sub jet de apa rece, apoi se zvanta si se rupe in bucati. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii subtiri, iar carnea de pui se fierbe si se taie in fasii. Separat, se prepara sosul, amestecand energic uleiul, otetul, miezul de nuca macinat, sare si piper, dupa gust. Se asaza pe un platou frunzele de salata, fasolea verde, feliile de ciuperci, bucatile de carne de pui, iar peste toate se toarna sosul vinegreta cu nuci. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Daca se adauga la fiecare portie cate un ou fiert moale, salata se poate transforma intr-un fel principal.