O dieta nesanatoasa adoptata de viitoarea mama poate sa afecteze celulele fatului si sa ii dauneze serios sanatatii.
O femeie ar trebui sa evite mancarurile grase in timpul sarcinii, in special preparatele junk-food. O astfel de alimentatie creste riscul ca fiicele sa sufere mai tarziu de cancer de san si riscul ramane valabil si in cazul celei de-a doua generatii, informeaza Daily Mail.
Cercetatorii sunt de parere ca o alimentatie sanatoasa in timpul celor 9 luni de sarcina poate influenta sanatatea copilului pe termen lung si fiicele au un risc mai scazut de a suferi de cancer de san.
Studiul realizat de Universitatea Georgetown a fost realizat pe soareci si puii ale caror mame care au fost hranite pe durata gestatiei cu mancare bogata in grasimi aveau un risc ridicat de a suferi de cancer de san.
Cancerul de san poate fi transmis in familie, dar nu este genetic si asta pentru ca dieta si expunerea la anumite substante poate activa sau anula anumite gene permanent, sunt de parere specialistii.
Acestia sfatuiesc viitoarele mame sa evite preparatele grase si sa consume multe fructe si legume si sa isi asigure un aport ridicat de proteine din carne de pui, carne de vita slaba, peste si oua.