Evenimentele din cadrul saptamanii ''Femeia conteaza!'' abordeaza tematici precum: discriminarea, hartuirea psihologica la locul de munca (mobbing), egalitatea de sanse si de gen.
''Femeia conteaza!'' este un proiect social, conceput pentru prevenirea si combaterea discriminarii de gen, dar si a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numita mobbing.
Mobbing = o forma de hartuire psihologica sistematica la locul de munca, care dureaza mai mult de sase luni. In acest concept intra si situatiile in care un salariat este atacat si stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare si izolare.
Obiectivul Saptamanii “Femeia conteaza!”, organizata in premiera in Romania, este acela de a trage un semnal de alarma asupra situatiilor de discriminare si hartuire psihologica la locul de munca.
Timp de patru zile, ministri, reprezentanti ai autoritatilor centrale, experti internationali, consultanti in resurse umane, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, reprezentanti ai societatii civile, psihologi, jurnalisti vor dezbate, vor face schimb de bune practici si mai ales vor pleca cu un plan de actiune actualizat in ceea ce priveste egalitatea de sanse si pentru combaterea discriminarii si hartuirii psihologice la locul de munca.
Din cele patru zile de evenimente doua vor fi dedicate conceptului de egalitate de sanse versus discriminare pe piata muncii, in ziua de 15 iunie va fi inaugurat primul Centru pentru prevenirea si combaterea mobbingului si a discriminarii femeilor pe piata muncii din Romania si nu in ultimul rand va fi dezbatuta problematica hartuirii psihologice la locul de munca.