In prezent femeile gatesc mult mai bine decat o faceau mamele lor, cunosc mai multe retete si incearca tot mai des preparate exotice. Si o mare contributie o au emisiunile TV de gatit si internetul.
Femeia moderna cunoaste in jur de 21 de retete comparativ cu cele 17 retete pe care le stiau femeile prin anii 1970 - 1980. Aceasta cunoaste totodata preparatele bucatariei romanesti dar in acelasi timp gateste si preparate specifice bucatariei internationale, cea favorita fiind bucataria intaliana.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de femei din doua generatii si rezultatele sunt dovada clara ca femeia moderna reuseste sa imbine perfect viata de familie cu cariera. Si cand vine vorba de bucatarie acestea nu se tem sa experimenteze si sa incerce si preparate internationale.
70% din femeile moderne chestionate nu isi amintesc sa fi mancat in copilarie alte preparate decat cele specifice bucatariei nationale, si acestea sunt de parere ca este important sa isi incurajeze copiii sa experimenteze pe cat posibil in ceea ce priveste preparatele pe care le mananca.
Potrivit autoarei studiului, Emma Gray, rezultatul studiului vine sa nege parerile potrivit carora femeile nu mai gatesc si aleg sa apeleze la mancarea semipreparata si la fast-food-uri.
"Dimpotriva, femeia moderna stie sa gateasca si o face din toata inima pentru familia ei, ii place sa ii vada pe cei dragi savurand o masa delicioasa si sunt mult mai aventuroase din punct de vedere culinar.", a declarat Emma.
Feminis iti pune la dispozitie un dosar complet de retete culinare pe care sa le pregatesti pentru cei dragi.