Potrivit studiului "femeile alfa" castiga cu pana la 4 la suta mai mult decat colegele lor "pasive" care adopta o atitudine draguta la serviciu, in timp "nevroticele" - cele considerate a fi anxioase sau fara chef - sufera o scadere a salariului de pana la 3 la suta.
In acelasi timp femeile constiicioase, cele care afiseaza auto-control si motivatie puternica la locul de munca, castiga pana la 5 la suta mai mult decat colegele lor mai putin implicate.
Dar, cu toate ca cercetarea a constatat ca trasaturile de personalitate sunt la fel de importante ca si inteligenta atunci cand este vorba de salariul unei femei, acestea nu conteaza decat in foarte mica masura cand este vorba de colegii lor barbati.
Studiul, intitulat "Merita sa fim draguti?", a fost dezvaluita la o conferinta la Universitatea din Essex de catre cercetator Guido Heinecke. Studiul a fost realizat pe un numar de 5.603 barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 60 de ani.
Potrivit cifrelor publicate de Oficiul National de Statistica britanic, decalajul de salarizare intre femei si barbati, in timp complet de lucru este acum 12.8 la suta. "Credem ca cel mai mare factor care contribuie la decalajele salariale sunt angajamentele de familie. Femeile au ales in mod traditional locuri de munca cu salarii mai mici, care le permite o mai mare flexibilitate, astfel incat sa poata de ingrijire a copiilor lor", spune cercetatorul britanic David Yarwood, citat de dailymail.co.uk.