Ne luptam constant cu bacteriile, luam antibiotice, folosim geluri de curatare pentru momentele cand nu avem sapun la indemana si ne bazam pe pasteurizare pentru ca alimentele pe care le consumam sa fie sigure, sperand ca astfel tinem la distanta bolile.
Microbiologii au descoperit insa ca intestinele umane sunt impanzite de bacterii, acestea reprezentand 90% din flora intestinala, care au ca principal scop nu distrugerea noastra ci dimpotriva, mentinerea organismului in stare perfecta de functionare, intrucat au nevoie ca gazda sa supravietuiasca.
Multe dintre bacteriile respective sunt responsabila cu productia de vitamine esentiale, precum vitamina K sau B, substante ce influenteaza sistemul nervos central si modifica apetitul, dar si mecanismele care decid cum se inmagazineaza grasimea.
Astfel, schimbarea compozitiei florei intestinale influenteaza greutatea! Prin urmare, alege o dieta bogata in alimente probiotice care ofera bacteriilor hrana necesara pentru a supravietui si a se regenera in urma bombardarii cu diversi factori specifici stilului de viata modern.
Este recomandat in acest sens consumul de muraturi, de preferat nu din cele din comert, branza, iaurt, otet sos de soia si bere pentru a te asigura ca flora intestinala nu are de suferit.
Citeste si:
Ce mananca femeile slabe: 10 gustari diet-friendly
Secretul i-a fost dezvaluit: Ce mananca Beyonce pentru a nu se ingrasa
Mic dejun de vedeta - Ce mananca Gwyneth Paltrow, Kelly Osbourne si Stacy Keybler!
Sursa foto: freedigitalphotos.net