Spre deosebire de barbati modalitatea preferata prin care femeile ofera ajutor este donatia de haine, aleasa de 63% dintre femei, in timp ce doar 44% dintre barbati ar dona obiecte de imbracaminte.
In schimb aproape jumatate dintre barbati (48%) ar participa ca voluntari pentru o cauza nobila, fata de doar 39% dintre femei.
Totusi, cei mai multi dintre barbati (64%) prefera sa doneze bani atunci cand vor sa ajute.
66% din totalul respondentilor s-au implicat pana acum in actiuni caritabile. In functie de nivelul de studii, dintre absolventii de facultate (43%) mai mult de doua treimi s-au implicat deja in actiuni caritabile, comparativ cu 74% din cei ce au urmat un masterat sau cu doar 53% din cei ce au terminat doar scoala generala.
Familia are si ea un rol important atunci cand vine vorba de actiuni caritabile. Chiar daca timpul este pretios in ziua de azi, rezultatul sondajului arata ca cei mai multi parinti (69%) s-au implicat pana acum in actiuni caritabile, iar 35% dintre cei chestionati au unul sau mai multi copii.
Cei mai multi dintre cei ce au copii prefera sa se implice pentru sprijinirea educatiei copiilor defavorizati (45%), apoi in asigurarea unei mese calde pentru persoanele defavorizate (38%), in timp ce doar 17% dintre parinti ar sustine in primul rand o cauza ce lupta pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilitati.
Din totalul respondentilor, marea majoritate sunt din Bucuresti (aproape 40%), un rezultat influentat si de gradul de penetrare al internetului pe judete si probabil mai putin de disponibilitatea pentru actiuni caritabile a populatiei din celelalte zone.
Sondajul a fost realizat in perioada 4 - 17 noiembrie 2010 de catre Imparte.ro - Portalul Caritatii, intr-o campanie online desfasurata la nivel national.