Cand vorbim despre tehnologie, femeile nu au destule modele de sex feminin pe care sa le urmeze si de care sa fie motivate. In plus, sunt marginalizate si este foarte dificil de a patrunde intr-un sistem ce te respinge. Pe langa acest fapt, de cele mai multe ori, femeile prefera sa stie lucrurile de baza cu privire la telefon, masini, PC, jocuri pe calculator sau orice fel de aparatura hi-tech. Evident ca exista si exceptii, dar majoritatea au nevoie de asistenta in acest domeniu. Insa de ce sa se pastreze aceasta stereotipie? Este timpul sa evoluam si sa invatam.
Pe parcursul vietii omul invata constant si se adapteaza situatiilor noi la care este "expus". Astfel, si tehnologia poate fi privita ca o situatie noua de care trebuie sa profitam. Tehnica moderna, tehnologia hi-tech nu este pentru a ne ingreuna si complica existenta, ci pentru a o face mai usoara.
Nu avem in vedere aici scripturi de programare, modelare 3D, configurari de baze de date sau activitati de profil, ci de lucrurile si dispozitivele pe care le folosim zilnic. Telefonul este primul si unul dintre cele mai ultilizate device-uri. De ce sa nu stim mai multe despre el? Internetul deschide posibilitatea informarii in orice domeniu si ofera raspuns la orice intrebare. Un telefon bun nu este numai cel ce arata bine sau este in concordanta cu tendintele. Un telefon bun se defineste printr-un telefon ce imbina performanta cu necesitatea. Initial limbajul tehnologic poate parea putin dificil si brut, dar este si accesibil. Intereseaza-te mai atent ce face de fapt telefonul pe care il detii, daca este smartphone, ce aplicatii are si ce rezolutie au pozele pe care le capteaza. Nu este un lucru rau sa nu stii, este un lucru rau sa nu vrei sa stii.
PC-ul este urmatorul. Este folosit aproape zilnic de o mare parte a persoanelor, alaturi de Internet. Uneori el si programele aferente creeaza chiar dependenta. Dar, spre exemplu, de ce sa nu invatam cum sa "formatam" unul? Nu este un proces dificil ci presupune sa fii atenta la ce iti cere calculatorul. Citeste cu atentie toate ferestrele care apar si nu uita de unde pleci. Totul se invata prin experimentare.
Intr-o zi, inainte sa chemi "administratorul PC-ului", incearca sa o faci chiar tu, sau cerei- acestuia sa te inevete. Daca nu, poti sa stai sa te uiti ce pasi urmeaza el. Instalarea unui program este asemanatoare, calculatorul preia comanda si intreaba pasii urmatori. Nu te grabeste nimeni, iar cu timpul iti vei da seama ca toate aplicatiile si istalatiile sunt asemanatoare. Este la fel ca atunci cand instalezi messengerul: ai kitul (programul respectiv criptat), setup, install, next, alegi unde sa se decripteze si unde sa fie "inregistrat". cel mai probabil Program Files, next, finish. Si asa pentru toate.
In plus si aici Internetul iti sta la dispozitie. Cerceteaza, documenteaza-te si experimenteaza. Si nu in ultimul rand, invata ce componente are un calculator si care sunt functiile acestora, s-ar putea sa constati ca vei stii ce este in neregula la prima problema aparuta.
Un alt punct sensibil este masina. Daca aici exista probleme, practica te face maestru, sau, in cazul tau, maestra. Intr-o dimineata de sambata sau duminica incearca parcari sau intoarceri in fata blocului sau, de ce nu, plimba-te cu o prietena. In miminetile de week-end strazile sunt relativ goale si este mult mai usor sa te obisnuiesti cu asemenea activitati cand nu este trafic. Nu iti fie frica, pe de alta parte, sa ridici capota sau sa te interesezi cum se schimba o roata. Lucruri neprevazute se pot intampla si este bine sa fii pregatita.
Citeste si:
Femeia si succesul - Top ingrediente cheie
Top aplicatii pentru smartphone-ul tau si cum te ajuta in activitatea zilnica