Ficat de miel cu sos de vin
1 kg de ficat de miel
2 linguri de faina
100 ml ulei
cimbru
sare, piper
Pentru sosul de vin
1 lingura zeama de lamaie
100 ml vin rosu sec
1 lingurita praf de mustar
patrunjel pentru ornate
Ficatul curatat de pielite, bine spalat, se taie fasii subtiri. Bucatile de ficat se pudreaza cu sare, piper, cimbru, apoi se tavalesc prin faina si se prajesc, pe toate partile, in ulei incins. Se scot din ulei si se lasa la cald. Se strecoara uleiul in care s-a prajit ficatul si se pune in alta tigaie. Se adauga bucatile de ficat, iar peste ele zeama de lamaie, vinul si praful de mustar. Se lasa sa fiarba in acest sos 2-3 minute. Se serveste cald impreuna cu sosul si se garniseste cu felii de lamaie si patrunjel verde tocat.
E bine sa stii
Alaturi de ficat se pot servi si legume sote, respectiv, cartofi, taiati cubulete, fierti in apa cu sare, stropiti deasupra cu putin unt topit si presarati cu patrunjel verde tocat sau sote de fasole verde.