Ficat de porc cu ceapa
800 g ficat
5 cepe
800 g cartofi
100 g ulei
500 ml lapte dulce
1 lingura de faina
patrunjel verde
sare, piper
Ficatul se curata de pielite, se spala, se portioneaza si se pune in lapte pentru 20 de minute. Se scoate din lapte, se scurge bine, se trece prin faina si se pune la prajit in jumatate din uleiul incins. Cand este prajit, se scoate intr-un alt vas, iar in sosul ramasa se adauga 200 ml apa, sare, piper si se fierbe 10 minute dupa care se toarna peste ficatul prajit si se fierb impreuna 30 de minute, pana cand scade sosul. Separat, se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se rumeneste in restul de ulei. Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Ficatul se serveste cu ceapa prajita si garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde tocat, presarat deasupra.
E bine sa stii
Ceapa prajita poate fi inlocuita cu mujdei de usturoi frecat cu ulei ca o maioneza care se poate servi alaturi de ficat si cartofii natur.