Ficat de porc cu smantana
1 kg ficat de porc
3 cepe
ulei
2 linguri faina
4 catei de usturoi
5 linguri de vin alb
100 g smantana
3 linguri mustar
150 ml lapte
½ cana lapte
sare, piper
Ficatul se portioneaza, se impaneaza cu usturoi, se trece prin faina si se inabusa in ulei cu ½ pahar de apa. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga restul de faina desfacuta cu lapte rece. Se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocoloase si se lasa sa fiarba. Dupa 10 minute se adauga smantana si se mai lasa pe foc 10 minute. Sosul rezultat se toarna peste ficat. Se adauga vinul, mustarul si usturoiul zdrobit. Se condimenteaza dupa gust. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Se serveste langa cartofi natur.
Articolul anterior Ficat de miel cu sos de vin Articolul următor Friptura de porc la tava