Nu ma pot gandi decat la o poveste scrisa de Oscar Wilde, o poveste emotionanta pe multi dintre voi o stiu cel mai probabil si care ne poate servi drept o lectie pretioasa de viata.
Este povestea Printului Fericit, care s-a bucurat de o viata implinita, lipsita de orice griji, fara sa stie insa ca nu toti sunt la fel de norocosi. Dupa ce a murit, printul s-a transformat intr-o frumoasa statuie acoperita din cap pana in picioare cu foite din aur, cu ochii din safire si sabia decorata cu un rubin rar.
Intr-o seara, o randunica zgribulita, separata de grupul ei care se grabea spre Egip pentru a evita iarna, s-a pus sa doarma la talpile ei. A observat atunci ca statuia plangea si, intreband-o care este motivul tristetii sale, Printul Fericit i-a spus acesteia ca sufera sa vada in jurul sau atat de multa tristete si nu stie cum sa ii ajute pe oamenii neajutorati. A rugat-o atunci pe randunica sa smulga rubinul din sabia lui si sa il duca unei familii sarace. Printul Fericit s-a sacrificat apoi pentru a ajuta alti oameni nefericiti si a pus-o pe randunica sa ii smulga ochii din safire si sa decojeasca fiecare foita de aur, pana cand a ramas asemenea unui cersetor, cum au remarcat ulterior primarul si consilierii in timpul unei plimbari prin oras.
Desi iarna isi facuse aparitia si temperaturile reci devenisera amenintatoare pentru viata randunicii, aceasta nu l-a putut parasi pe Printul Fericit si i-a ramas alaturi pana cand frigul i-a curmat viata.
Sacrificiul Printului Fericit si al randunicii poate fi o lectie pentru oricare dintre noi. De ce sa asteptam minuni pe care altii sa le faca? In sufletul oricaruia dintre noi se ascunde un Print Fericit care refuza uneori sa vada ca dincolo de zidurile castelului sau sunt oameni tristi care au nevoie de ajutor, dar si o randunica gata sa ii ajute pe cei nevoiasi.
Peste 1000 de copii beneficiaza de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si mult mai multi asteapta ca Mosul sa isi aminteasca si de ei in acest an.
Nu astepta o minune. Fii tu cel care sa o infaptuiasca
Afla aici mai multe detalii
Despre SOS Satele Copiilor:
Misiunea SOS Satele Copiilor Romania incepe atunci cand un copil a pierdut dragostea si securitatea familiei sale biologice. Intreaga activitate a asociatiei pune pe primul loc interesul copiilor – integrarea intr-o familie SOS sau sprijinul familiei biologice. Sprijinim astfel dezvoltarea naturala a copilului intr-un mediu familial, ne asiguram ca au acces la educatie si beneficiaza de servicii medicale, preconditiile unui viitor independent pentru fiecare copil.
Implicarea noastra este pe termen lung si durabila, creand noi forme de ingrijire familiala, atunci cand este cazul. Colaboram cu institutii partenere pentru a folosi cat mai bine resursele disponibile. Pentru a garanta calitatea si impactul de durata ale serviciilor oferite, extindem programele doar in urma studiilor de fezabilitate. In acest moment, peste 1 000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15 000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS.
SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere ( Programe de Intarire a Familiei) si servicii educationale (Gradinite SOS, Masina cu Jucarii, Tabara Sociala, Proiecte Educationale).