File de cod cu sos de mustar
Zeama de lamaie
Cateva picaturi de sos Worchester
Sase, piper proaspat macinat
Ulei de masline
1 ceapa
1 fir de praz
1 tulpina mica de telina
1 bulb de fenicul
100 ml vin alb
200 ml lapte degresat
1 foaie de dafin
1 lingura boabe de mustar
1 lingura mustar iute
Amidon alimentar
Capere si fire de marar pentru ornat
Spalati codul sub jet de apa, stergeti-l cu un servet sa se usuce. Picurati deasupra lui zeama de lamaie si sos Warchester. Condimentati-l cu sare si piper si lasati-l 10 minute in frigider.
Incingeti uleiul de masline si prajiti bucatile de cod, scoteti-le si pastrati-le la cald. Curatati ceapa, maruntiti-o si caliti-o in putina apa cu ulei de masline.
Stingeti legumele cu vin alb, adaugati supa de legume si laptele. Puneti foaia de dafin si dati totul in clocot. Ingrosati cu putin amidon alimentar. Lasati sa fiarba sosul 4-5 minute la foc potrivit, iar la final scoateti foaia de dafin.
Asezati sosul cu mustar iute, zeama de lamaie, sos Worchester, sare, piper.
Asezati legumele pe farfurii fierbinti, puneti codul deasupra si turnati sosul de mustar. Ornati cu capere si fire de marar si serviti cu cartofi fierti.
Reteta oferita de Grup Editorial RAO Articolul anterior Piept de pui cu legume si mango Articolul următor Frigarui de legume