File de porc cu sos de mar si curry
600 g file de porc
sare;piper
3 linguri de ulei neutru
1 mar acrisor
1 ceapa mica
100 g boabe acaju (sau migdale)
1 lingura praf de curry
100 ml suc de mar neindulcit
100 ml supa de pui
125 g smantana
1 lingura intaritor sos
deschis la culoare
Pasul 1:
Fileul se usuca, se injumatateste o data pe transversala, se freaca apoi cu sare si piper. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se introduce fileul si se lasa circa 10-12 minute la prajit pana se rumeneste.Se scoate si se inveleste in folie de aluminiu.
Pasul 2:
Marul se spala bine, nedecojit se taie in sferturi, se scot semintele, iar pulpa se taie in bucati mici.Ceapa se curata si se toaca marunt.Boabele de acaju se toaca si ele.
Pasul 3:
Toate cele 3 ingrediente se pun la inabusit intr-o tigaie incinsa, cam 2 minute. Se presara praf de curry, se lasa scurt la incins. Se stinge cu sucul de mar si cu supa si se lasa 3 min la fiert.Smantana si intaritorul de sos se adauga si ele si se lasa sa dea in clocot, se sareaza si se pipereaza.Carnea se taie si se orneaza cu sosul de mar si curry.
Se serveste impreuna cu: orez.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare