File dulce acrisor de porc
2 morcovi (aprox. 300 g)
2 fire mici de praz
1 catel de usturoi
1 ghimbir de marimea unei nuci
100 g muguri proaspeti de soia
1 conserva de ananas bucati( 580 g)
6 linguri ketchup
2 linguri ulei neutru
400 g carne bucati de porc
sare;piper
sos de soia
Pasul 1:
Morcovii se curata si se taie in fasii subtiri, prazul se taie pe lung, se spala, apoi se indeparteaza partea de radacina si partea verde inchis. Restul se taie in bucati de 10 cm lungime, iar apoi bucatile se taie in fasii subtiri.
Pasul 2:
Usturoiul si ghimbirul se curata si ambele se trec prin presa de usturoi.Mugurii de soia se spala.Ananasul se pune intr-o sita, iar sucul se pune deoparte.200 ml din acesta se amesteca bine cu ketchup.
Pasul 3:
Uleiul se incingee intr-o tigaie mare sau intr-un wok.Bucatile de carne taiata se pun in ulei si se prajesc, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga morcovii si se prajeste totul circa 3 minute.Se adauga usturoiul, ghimbirul, prazul si mugurii de soia.Totul se fierbe alte 3 minute.
Pasul 4:
Amestecul de ketchup se adauga si se fierbe. Ananasul se incalzeste in sos.Se verifica daca mai trebuie adaugat sos de soia si se serveste.
Se serveste impreuna cu: orez sau taitei chinezesti cu ou.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare